Cursus Maakbaarheid

LiS Academy Cursus Maakbaarheid
(data voor 2020 zijn nog niet bekend)

De LiS Academy Cursus Maakbaarheid is voor young professional engineers met interesse voor praktische maakbaarheid van (precisie)componenten. Via colleges van geroutineerde vakmensen, bedrijfsbezoeken en practica bij o.a. de LiS in Leiden ervaren de deelnemers de belangrijkste basisaspecten van het maken van metalen (precisie)onderdelen. De 5-daagse cursus is niet alleen vakinhoudelijk interessant. Het draagt ook bij aan het vergroten van het netwerk van de deelnemers. En levert 5 CPE-studiepunten op.

LiS Academy Summer School Maakbaarheid 2014

 

 

 

 

 

 

 


Voor wie en waarom

De cursus is voor young professional engineers die basiservaringen willen opdoen op het gebied van maken van (precisie)componenten via colleges, practica en excursies. Voor ingenieurs die nauwelijks machine-ervaring hebben en nauwelijks leveranciersafstemmingen hebben over maakbaarheid en de nodige fabricage-aspecten van draaien, frezen, slijpen, plaatwerken en vonkeroderen willen ervaren.

Cursisten van de vorige edities waren afkomstig van o.a. ASML, Baat medical, Bronkhorst High-Tech, cosine, Frencken, Hittech Multin, IBS Precision Engineering, Mapper Lithography, NTS Mechatronics, PANalytical, TMC, TU/e, Viro en anderen. De cursisten die hebben deelgenomen aan de vorige edities van de summer school hebben de cursus zeer gewaardeerd.

Wat is de inhoud? Een blik op het programma

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
ochtendIntroductie


TBD
3D printen


NLR
Meten & Ruwheid


Mitutoyo
Verspanen, hardfrezen en slijpen

LiS
Value engineering


LiS
middagVonkerosie


Ter Hoek Vonkerosie
Plaatbewerken


Suplacon
Oppervlakte behandeling


LiS
Discussie met experts


LiS
Conventioneel draaien & Frezen (praktijk)

LiS

De cursus wordt gegeven in het Nederlands.

Datum en plaatsen

De data voor 2020 is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk rond begin november zijn.  U kunt zich onderaan deze pagina via het inschrijfformulier alvast inschrijven, zodra de data definitief zijn zal u worden bericht en mocht dat niet uitkomen, dan kunt u zich natuurlijk kosteloos terugtrekken.

Hoofdlocatie van de cursus: De eerste helft van de week bezoeken we bedrijven rondom Zwolle, de tweede helft van de week wordt de cursus vervolgd bij de LiS, Einsteinweg 61, 2333 CC Leiden. Transport tussen de verschillende locaties wordt geregeld.

Bedrijfsbezoeken tijdens cursus: Mitutoyo, NLR, Suplacon, Ter Hoek Vonkerosie.

Investering

De cursus vergt een investering van € 1.950,- exclusief BTW en exclusief overnachtingen. DSPE-leden krijgen 10% korting op de cursusprijs. PhD-studenten krijgen 20% korting. Deze kortingen zijn niet stapelbaar, de hoogste korting wordt verrekend. OOM-leden kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten; hierover kunt u meer informatie krijgen bij het OOM-hoofdkantoor.

Inbegrepen in de cursusprijs: cursusmateriaal, colleges gegeven door geroutineerde vakmensen (o.a. LiS, TNO, Suplacon, Ter Hoek Vonkerosie en Hittech Group), practica, bedrijfsexcursies, discussiesessie met geroutineerde vakmensen, lunches, diners, groepsvervoer naar de excursiebedrijven en 5 CPE-studiepunten (zie hieronder) .

Hotelovernachtingen met ontbijt (o.a. regio Leiden en Zwolle) kunnen worden gereserveerd via LiS Academy. Indien u meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden wilt hebben kunt u dat aangevenop het inschrijfformulier.

De LiS Academy Cursus Maakbaarheid is opgenomen in het Certified Precision Engineer-traject (CPE) van de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE). Succesvolle deelname aan de cursus levert 5 CPE-studiepunten op. De cursus is onderdeel van het Europese ECP2 programma.

 

Organisatie en partners

De LiS Academy cursus is een gezamenlijk initiatief van de DSPE, Hittech Group en LiS / LiS Academy. De cursus wordt georganiseerd met partners zoals DSPE, Hittech Group, Suplacon, Ter Hoek Vonkerosie, en TNO met support van o.a. Brainport Industries, FME en Dutch Precision Technology (DPT). Voor vragen kunt u contact opnemen met Frank Molster van LiS Academy. Contactpersoon bij DSPE is Annemarie Schrauwen.

Inschrijfvoorwaarden

Er zijn 15 cursusplaatsen beschikbaar. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst bij LiS Academy. De inschrijfvoorwaarden van LiS Academy van toepassing. Klik hier om deze voorwaarden te raadplegen. Anders dan de inschrijfvoorwaarden staat, kan de betaling plaatsvinden nadat LiS Academy een factuur heeft opgestuurd naar uw organisatie.

Inschrijven

De nieuwe cursus datum is nog niet bekend, maar u kunt uw belangstelling alvast doorgeven door middel van het invullen van het volgende formulier.

Interesse registratie