High-Tech Systems Event en Fotonica Evenement

Eind april 2013 was de LiS en LiS Academy met beursstands aanwezig op zowel het High-Tech Systems Event (Eindhoven) als de Fotonica Evenement (Veldhoven). Met deze aanwezigheid laat de LiS zien dat het zich sterk verbonden voelt met het high-tech bedrijfsleven en de wetenschap.

Tijdens het High-Tech Systems Event hebben bezoekers kennis kunnen maken met een LiS-studente thans aan het afstuderen bij de sectie Ontwikkeling van de VUmc-afdeling Fysica en Medische Technologie. Zij ontwikkelt een “Fysiological Spine Loading Device” om onderzoek naar tussenwervelschijven (denk aan protheses en patches) mogelijk te maken. Een oud-LiS-student toonde zijn afstudeerproject bij DEMCON: ontwikkeling én realisatie van een eenvoudige robotarm op basis van o.a. standaard servo’s. Voorts werd een zogenaamde luchtkar van Hittech Multin getoond op basis van twee ontwerpvarianten: een basis frame van plaatwerk met diverse verbindingen en een basis frame uit één stuk gegoten metaal. Tijdens het High-Tech Systems Event zijn bezoekers geïnformeerd over de komende LiS Academy Summer School over Maakbaarheid (27 – 31 augustus 2013), niet alleen bij de LiS-beursstand maar bij de beursstand van de branchevereniging DSPE (Dutch Society for Presision Engineering). Klik hier voor meer informatie over deze cursus.

Het Fotonica Evenement werd verlevendigd door de glasblazers van de LiS. Het construeren van technisch glaswerk gebruikt in wetenschappelijke en industriële opstellingen is een bijzonder vak. De LiS is de enige vakschool in Nederland waar glasblazers voor technisch glaswerk worden opgeleid. Tijdens het Fotonica Evenement heeft de LiS opdrachten geworven voor het maken van technisch glaswerk voor bedrijven en wetenschappelijke instellingen. Heeft u technisch glaswerk te realiseren? U kunt contact opnemen met de glasblaasafdeling van de LiS: telefoon 071-5681168 en website www.LiS-mbo.nl.

Dit bericht is geplaatst in beurzen en evenementen, partnership. Bookmark de permalink.